hétfő, november 7

Pickman "ECHO for PRESiDENT!" #22 mixtape


Nagyszerű érzés, amikor egy kedves barátomat és az ő zenei szakértelmét mutathatom be nektek az ECHO-n keresztül. Mix sorozatunk 22. epizódjához, ezúttal a drum and bass ütemek közzé zárt érzéki melódiák fiatal mesterét, Pickman-t hoztam el Nektek, aki nem csak egy erre az alkalomra készült mixtappel, hanem egy exkluzívan letölthető ingyenes számmal is készült. Valójában ki rejtőzik a Pickman név mögött? Csekkoljátok az interjút, hogy további érdekességeket megtudjatok.


Hello Pickman, mesélnél nekünk néhány szót magadról?
Sziasztok! Riad vagyok, de mindenki csak Pickmanként ismer. 20 éves vagyok Németországban születtem, de Tunéziában nőttem fel. 14 éves koromban kezdtem el foglalkozni a zenével és FL Studio -val készítem a számaim.

Mit gondolsz a mostani zenei trendekről?
Szerintem a dance stílus egyre népszerűbb, mert könnyebb készíteni és kevesebb hozzáértés, képesség kell hozzá, mint egy sokkal autentikusabb irányzathoz.
Ha azt nézzük, manapság kinek könnyebb lenni, egy szuper, vagy egy átlagos énekesnek, akinek egekbe tuningolják a hangját (pl. autotune-nal)?
Megtanulni gitározni, zongorázni, vagy egyszerűen csak dolgokat pötyögni a számítógépbe?
Még napjaink rockzenéjében is már egyre kevesebb hozzáértéssel és igazi rock feelinggel találkozni. A ‘70-es és ‘80-as éveknek számtalan nagy gitárhőse volt (Page, Beck, Van Halen, Clapton, Hendrix, Slash, Vai, Iommi, Rhoads, Young, Satriani és így tovább). A ‘90-es években már csak néhány, mint például Tom Morello és John Frusciante. Míg az elmúlt 10 évben pedig már nem született nagy gitárlegenda. Az egyetlen jó dolog, ami a zenével történik az a metálban és a dubstep-ben van.

Dallamaidhoz miből meríted az inspirációt?
Nehéz kérdés, de úgy gondolom, hogy ez minden számnál más és más.
Számtalan különféle dologból merítkezek, egy jelenet, ami magával ragad és ad egyfajta érzést és emléket. Kitalálom, hogy a példaképeimet mi inspirálta és kipróbálom én is. Néha az elektro, rap, drum'n' bass, dubstep...
Az első ötletem az volt, hogy néhány jól sikerült dallamot dubstepbe és drum'n'bass-be átültessek.
De összességében azt kell mondjam, hogy a komoly zene motivált a leginkább. A zeném tükrözi az életem, minden szám életem egy különleges pillanata és egy kis része önmagamnak.

Hány hangszeren játszol és melyik a kedvenced?
Hat évig hegedültem, aztán egy kicsit zongoráztam és gitároztam, ezután évekig basszus gitáron játszottam. Úgy gondolom a gitár a kedvenc hangszerem, viszont ennek van jó és rossz oldala. A jó az, hogy könnyen szedhetsz fel vele csajokat, magaddal tudod vinni és a legegyszerűbb hangszer amin egyedül is tudsz játszani. Ha a rossz oldalát nézzük, akkor egyből egy elektromos gitárral kezdesz, ami nem épp jó dolog, mert igaz könnyebb rajta játszani, azonnal szerzel is hozzá valamiféle torzítót és már azt hiszed tudsz gitározni, de ez egy téves hozzáállás, mert igazán majd akkor érzed magad hülyén, amikor megpróbálsz egy akusztikus gitáron játszani.

Mennyi ideig zenéltél bandában?
Egy évig az Infernal Cries nevű bandában játszottam, aztán, mint basszusgitáros a Phobia-ban (2 évig) és Armageddon-ban . Ezek után, visszatértem a Lahab nevű bandához ahol a beatmaker/fx programmer szerepét láttam el, mindez akkor volt amikor Tunéziában voltam. Aztán kaptam egy meghallgatást az Placenta-hoz de nem vettek be, mivel túl fiatal voltam ehhez a bandához . Az összes metál banda volt. És ezek után kezdtem el Pickman néven tevékenykedni.

Mesélnél a kollabodról, ami a 'Sid and the Motherfuckers' név alatt fut?
Nos, ez egy új projekt, amit a “13 days later” nevű bandából származó Sid és Seif haverjaimmal kezdtünk el. Az egész alapja az, hogy a metálos ordításokat összemixeljük dubsteppel, ez egy eredeti ötlet amit megpróbálunk véghezvinni. Tudom kicsit furcsán hangzik, de elég epic lesz. Készítettünk egy kislemezt három saját zenével és egy remixet a “13 days later” bandából származó Mystic Rivernek. Van egy websorozatunk is heti egy résszel, amiben bemutatjuk hogy vesszük fel a vokált, hogyan készítjük a zenét stb. Ez mutatja, hogy fogja a világ az új zenei generációt megismerni, mire képes Sid and the motherfuckers.
Megnézhetitek őket itt: Facebook Fan oldal.

A számaidat hallgatva lefogadnám, hogy gyakran hallgatsz komolyzenét. Vagy talán tévedek?
Igen, fiatal korom óta nagy rajongója vagyok a komolyzenének . Szerettem hallgatni Mozart-ot , Chopain-t..
Mivel hegedűn játszottam és jobban vonzott a komolyzene, ezért számaimba szeretek beleszőni némi klasszikus színvilágot, különösen drum'n'bass trackekbe.

Számodra melyik a nehezebb feladat, egy magával ragadó szép dallam komponálása vagy egy kemény drum vagy bass loop megalkotása?
Ez a hangulatomtól függ. Néha könnyedén kiötlöm a dallamot. Máskor, pedig órákat vesződök azzal, hogy megkíséreljek kitalálni egy melódiát vagy egy dnb loop-ot. Viszont általában a dallamokat könnyebb kiötleni, mint a kemény drum vagy bass loop-ot.

Már jó néhány nagyszerű számot alkottál, közülük pár egyből a személyes kedvencem lett, mint a "Kakerlak", a "Night" vagy az "Alice N'est Pas Morte" viszont számodra melyik az a alkotásod vagy remixed, amit mind közül a legjobbnak tartasz. Más szóval, amire a legbüszkébb vagy. És miért?
Köszönöm! Nos, próbálom az összes számomat úgy megalkotni, hogy mindegyik lehetőleg a legegyedibb hangzást produkálja, amit csak ki lehet belőle hozni. Úgy gondolom, hogy az 'Alice n'est pas morte' a személyes kedvencem... Ez egy hosszú történet, Alice egyike volt a legjobb barátaimnak Németországban és Ő most már halott...

Számos országban megfordultál és laktál egyaránt, mint például Németország vagy Tunézia. Mit gondolsz hol volt a legideálisabb légkör a zenéid számára?
Szerintem nincs nagy különbség. Az országnak nem túl sok szerepe van ebben az egészben . Bevallom jelen pillanatban az ismerté válás szempontjából, különösen az elektronikus zenei színtéren belül Németország jobb hely, mint Tunézia. De Tunézia képes előrelépni. Nagy fel a WFOB-nak!

Mik a jövőbeli terveid?
Ki akarok próbálni néhány új és jobb dolgot valami rendkívülibb érdekében. Továbbá ha lehetőségem adódik, természetesen szeretnék számos partyn zenélni.

Mi a legrosszabb szokásod?
Túl sokat gondolkozok és aggódok a döntéseim miatt. Őrült szexmániásként pedig csak azt mondom, hogy az egyetlen ok, amiért képes vagyok egy hónapig kibírni, az az, ha a lány 17 éves és 11 hónapos.

Ha egyet kívánhatnál, mi lenne az?
Az, hogy a világ összes csajszija fullon legyen kielégíthetetlen kéjvággyal, brutál mellekkel és nagyszerű testtel rendelkezzen... ja és party mindennap!

Mivel töltöd a szabadidődet?
Dohányzok, alszok, b*szok... mint mindenki más *nevet*

Mit gondolosz az "ECHO For PRESiDENT” projektről és magáról ECHO blogról?
Úgy gondolom, hogy a blog egy igazán jó ötlet és egy nagyszerű hely új zenék és előadók megismerésére. Rengeteg jó dolog van itt. Láttam jó pár tehetséges dj-t az “ECHO for PRESIDENT” mixtapek során. A blog jól néz ki, de rengeteg dolgot nem értek a nyelvetekből… kösz google translator.

Végezetül bármi, amit esetleg kifelejtettem volna az interjúból, vagy bármi amit az ECHO-n keresztül üzennél a rajongóidnak?
Maradjatok és hallgassátok meg a cuccaimat, kövessetek facebookon, ott mindig találtok valami meglepetést. A producereknek üzenném: Ne osszátok meg a 30 másodperces lomokat, amit röpke egy óra alatt Fruityben vagy Reasonben készítettetek. Gyakoroljatok sokat, csináljatok mindent magatok. Úgy sokkal érdekesebb. Sose adjátok fel, ha a zene az amit igazán csinálni szeretnétek. Ez egy igazán nagyszerű alkalom hogy itt lehetek és megoszthatom veletek ezt a pillanatot. Köszönöm.


Pickman "ECHO for PRESiDENT!" #22 mixtape

DOWNLOAD
DOWNLOAD [Mediafire]
Tracklist:
1. Pickman - Les douleurs anales d'Alice
2. Pickman - Badboy
3. Aaren Reale - Black part 2 (Pickman remix )
4. Pickman - Never say die
5. Pickman - Tanit
6. Pickman - Game over ( electro version )
7. Pickman - Kakerlak
8. Pickman - Your mother is dirty

!EXCLUSIVE TRACK!

Pickman - And it's gone

DOWNLOAD
DOWNLOAD [Zippyshare]


CONTACT MAIL: Pickman_dnb@hotmail.com
Pickman on Soundcloud
Pickman on Facebook [privat]
Pickman on Facebook [fan]
Pickman on YouTube
Pickman on Twitter

0 megjegyzés: