kedd, augusztus 2

Dave Scorp "ECHO for PRESIDENT!" #18 mixtape


Ezúttal a Magyarország-i trash-elektro fenegyereke, Dave Scorp teszi tiszteletét nálunk, hogy egy órás exkluzív mixével party hangulatot teremtsen mindenki otthonában és táncra bírja kockulásban elmeredt lábunkat. Számos blogbejegyzésünk zengett már a nevétől és lefogadom, hogy ezt még milliószám követi majd. Viszont mindenek előtt csekkoljátok a Dave-el készült interjút:

[ENGLISH INTERVIEW]

1) Hello Dave Scorp, kérlek pár szóban mesélj egy kicsit magadról.

Sziasztok! Szabó Dávid vagyok, 24 évvel ezelőtt láttam meg a napvilágot Szegeden a napfény városában, ahol azóta is élek.
2003-2004 óta foglalkozom zeneírással, eleinte dance majd később electro/trash stílusban.
2007-től Sipával alkotjuk a Diffuse Members projectet, tavaly teljes albumunk jelent meg 10 originál trackkel.

2) Honnan jött a név és mióta tevékenykedsz, mint Dave Scorp?
2007 óta használom ezt a művésznevet, amely a keresztnevemből és a csillagjegyemből tevődik össze. :)
2007 előtt "Dave Taylor" néven alkottam, de ezek a munkáim nem lettek publikálva, maximum néhány ismerőnek küldtem el véleményezés céljából.

3) Számos nagy remixvesenyen értél már el igen szép helyezést és közülük néhányat meg is nyertél. Példának okáért gondolok itt most a The SlutGarden And LOOOL "Hungry Teen Attack"-re vagy a Love Automatic "Nightmare"-re, nehéz is lenne mindet egy mondatban felsorolni. Véleményed szerint melyik az a remixed, amely eddigi legnagyobb sikeredet vagy elismerésedet hozta meg?
Két remixet tudnék kiemelni, amelyek nagy előrelépést hoztak a zenei pályafutásomban. Az egyik a Betatraxxnek készített "Drug Abuse" remixem, mely első helyezett lett a versenyen. Ebben a remixben születtet meg a mai hangzásvilágom alapja, ezért erre a remixre kifejezetten büszke vagyok és a közönség felől is nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam.
A másik pedig a Love Automatic "Nigthmare" remixem, melyet Te is megemlítettél a kérdésedben. :)
Ez az a track amit a legtöbben lejátszottak. Olyan emberektől is jött/jön pozitív visszajelzés, akik alapvetően nem ebben a stílusban mozognak.

4) Maradjunk továbbra is a remixeidnél, ugyanis van még egy kategória amik a P.O.D "Youth of the Nation"-höz vagy a Hack The System "End Game"-hez hasonlóan nem versenyre készültek. Gyakran kapsz remix felkérést?
Szerencsére egyre többet, aminek nagyon örülök. :)
A "Youth of the Nation" eredetijét barátnőm mutatta, és nagyon megtetszett (A barátnőm már azelőtt mielőtt megmutatta :D). Gondoltam készítek belőle egy saját változatot, amit aztán nagy sikert aratott a rajongók körében. Gyakran van, hogy meghallok egy zenét és hatalmas késztetést érzek, hogy készítsek belőle egy saját verziót. Így történt ez a P.O.D.-dal is, nem álltam fel a géptől amíg be nem fejeztem. :)

5) A SHAX TRAX-nél pár hónappal ezelőtt egy originálod is napvilágot látott "A.C.D." néven és nemrég hallhattunk az "Apocalypse" előzetesét is. Mi inspirál az originálok készítésénél?
Elsősorban a kísérletezés, hogy valami olyat alkossak amilyen még nincs. Erre tökéletesek az originál trackek, hiszen nincsenek kötöttségek, mint például egy remixnél, ott már egy meglévő ötletet kell átformálni.
Egy originalban lehet kísérletezni új hangzásokkal vagy esetleg stílusok összegyúrásával. Az "Apocalypse" névre hallgató trackemben például megpróbálom ötvözni a régi hardsytle és a mai electro/trash hangzásvilágát, meglátjuk mi sül ki belőle... :)

6) Kik azok, akiket példaképeidnek tekintesz és mennyire befolyásolnak téged mikor zenét készítesz?
Az electro vonalon 2006-ban indultam mégpedig Andronak köszönhetően, egy hatalmas erdős buli keretein belül "mutatta meg az irányt". :)
Állandó példaképet nem tudnék mondani, mindig változik, hogy éppen kit tekintek annak. Ha mégis ki kellene emelni valakit, akkor azok Ludmilláék lennének, a produceri munkáik félelmetesek és még mindig a magyar vonalon maradva Palotai dj munkássága. Külföldi producerek közül szintén két név akiket kiemelnék, Dj Antention és a StereoHeroes, akik egyedi stílusukkal kiemelkednek szerintem más hasonló stílusban mozgó kollégáik közül.

7) Ha lehetne egy ilyen kívánságod, akkor ki lenne az az előadó vagy együttes, akivel/akikkel egy közös számot elkészítenél?
Nagyon sok emberrel dolgoznék szívesen együtt, hiszen sosem lehet tudni előre mi sül ki egy közös munkából. :)

8) Milyen szoftvereket és kiegészítőket használsz?
FL Studio. Legelőször Reasont használtam, kipróbáltam az Abletont is, de végül az FL lett a nyerő.
Emellett nagy kedvenc a NI Massive, szinte miden zenémben/remixemben használom.

9) Nemrég egy URBAN THRASHERS party keretében volt szerencsénk Miskolcon együtt zenélni, ahol beszélgetésünk során pár szó esett arról is, hogy a Dave Scorp név jobban ismert külföldön, mint idehaza. Esetleg azóta történt-e már valami változás, visszajelzések, fellépés meghívások?
Hatalmas party volt!!! :D Az utóbbi időben megdőlni látszik ez a kijelentésem, ugyanis egyre többen követnek kis hazánkból is.
Két megkeresés volt eddig Franciaországból, illetve a hónap közepén két nagy partyn is játszani fogok Miskolcon (link) illetve Budapesten (link). Szegeden az "Electro Dub Generation" által szervezett bulikon havonta zenélek, ahol remélem Veletek is hamarosan találkozunk! ;)

10) Mi a véleményed a más országokhoz hasonlóan Magyarországon is végigsöprő, főképp dubstep hullámról? Szerinted mennyire lesz ez tartós kis hazánkban és mennyire van jó hatással a fejlődő elektronikus és trash szcénára?
Nagyon felkapott stílus, főleg a fiatalok körében. Alapvetően szeretem hallgatni és tanulni egy-egy dubstep számból, de buliban maximum a vége felé tudom elképzelni... :) Ha tippelnem kellene, akkor 2-3 éven belül fel fogja váltani valami még újabb.

11) Mit hallgatsz mostanában és milyen stílusok állnak közel hozzád?
Szeretem az igényes és különleges zenéket amik valami új felé mutatnak. Hmm, stílusok...mindenféle electronikus irányzat, electro, trash, hardstyle, goa, psy, techno, dubstep...főleg ezek, de bármi ami valamivel megfog az jöhet. :)

12) Mit tanácsolsz azoknak, akik most szeretnének belekóstolni a producerkedés és djzés világába?
Tekergessétek a potikat éjjel-nappal! ;) Nekem is ezt tanácsolták az elején, még kiegészíteném azzal, hogy sose adjátok fel ha tényleg ezzel szeretnétek foglalkozni!

13) Jelenleg dolgozol-e valamin?
Igen jelenleg két remixen is és egy originálon (Apocalypse) melynek egy preview-ja meghallgatható a soundcloud oldalamon.
Tervezek egy 2-3 zenéből álló EP-t melyen ez a track lenne az egyik és ezek remixei.
Folyamatban van egy Kroyclub és egy Rest in Beatz track átdolgozása. Ezek mellett persze folyamatosan készítek remixeket különböző versenyekre is.

14) Kérlek mesélj a jövőbeli terveidről.
Szeretném tökéletesíteni a jelenlegi hangzásvilágom, és emellett kísérletezni új még jobb és egyedibb hangzásokkal. :)
Célom olyan trackek elkészítése, melyek magukban foglalnak már már "lélekemelő" komolyzenei részeket ötvözve a brutális csapatással és e két véglet között teremtenek tökéletes egyensúlyt.
Nagyon jó érzés, hogy sok ember szereti azt amit csinálok, továbbra is szeretném őket elkápráztatni jobbnál jobb és ütősebb zenékkel! ;)
Amennyiben lesz rá lehetőségem, szeretném megmutatni a tudásom élőben is minél több helyen.

15) Mivel foglalkozol ha épp nem zenélsz?
A zenélés mellett weboldalak tervezésével és készítésével foglalkozom, bulizok és alszok. :D

16) Mi a véleményed az "ECHO for PRESiDENT" projektről és magáról az ECHO blogról?
Legelőször 2009-ben akadtam az oldalra, amikor google-zés közben rátaláltam egy zenére melyet a "Diffuse Members" project alatt készítettünk Sipával (Diffuse Members - The Crying Little Girl Wanted To Kill Me [mixtape]).
Az ECHO véleményem szerint kimagaslóan színvonalas és átgondolt blog, naprakész tartalommal és profi review-okkal. Nagyon örülök, hogy én is benne lehetek az ECHO for PRESIDENT sorozatban! ;)

17) Bármi amit esetleg kifelejtettem volna az interjúból, vagy bármi amit az ECHO-n keresztül üzennél a rajongóidnak?
Szeretném megköszönni az interjút és a mix felkérést.
A rajongóknak üzenném: Köszönöm a sok pozitív visszajelzést! Élvezzétek a mixet és bulizzatok a végsőkig!!! ;)

Dave Scorp "ECHO for PRESIDENT!" #18 mixtape

DOWNLOAD
DOWNLOAD [mediafire]
Tracklist.:
01. Adam Freeland - We Want Your Soul (Dave Scorp Remix)
02. Dumme Jungs - Daylight (Your Ol' Lady Remix)
03. Belzebass - Rise Of Brutality
04. Johan Ess - Young Life (Kroyclub Remix)
05. You Killing Me - Renaissance! (Dave Scorp Remix)
06. Dj Antention - My Body Surrender
07. BetatraXx - Drug Abuse (Dave Scorp Remix)
08. Trash Yourself - Ready To Explode (Indo Silver Club Remix)
09. P.O.D. - Youth of the Nation (Dave Scorp Remix)
10. Love Automatic - Nightmare (Dave Scorp Remix)
11. Lady Gaga - The Edge Of Glory (Dave Scorp Remix)
12. Stereoheroes - Wild Child (Le Castle Vania Remix)
13. Hadouken - M.A.D.
14. Drivepilot - Money (Dave Scorp Edit)
15. Sunko - Venegret
16. Hack The System - End Game (Dave Scorp Remix)
17. The SlutGarden & LOOOL - Hungry Teen Attack (Dave Scorp Remix)
18. Q.G. - Razor (Dave Scorp Remix)

Booking / Info email: iamdavescorp@gmail.com
Dave Scorp on Soundcloud
Dave Scorp on Facebook
Dave Scorp on Youtube
Dave Scorp on Twitter
Dave Scorp on Myspace
Remixes
Mixtapes

0 megjegyzés: