szerda, szeptember 14

KroyClub "ECHO for PRESIDENT!" #20 mixtape



Röpke szünet után az "ECHO for PRESIDENT!" sorozat ismét visszatért, nem kis névvel, mint az thrash elektro egyik legeredetibb és egyedibb képviselőjével KroyClubbal. Ez az első alkalom, hogy az interjú kereszttűzébe két tagnál többet számláló előadó/banda kerül. Vigyázat! A srácok egy nagyon súlyos mixet raktak össze!

[ENGLISH INTERVIEW]

1) Hello KroyClub, pár szóban mutatkozz be az olvasók számára.
Hello, mi vagyunk KroyClub, egy banda a Kalifornia-i Torranceből. Négy tagból állunk, elektronikus zenét készítünk, viszont mixeléssel alig foglalkozunk. Van egy dobosunk, egy basszusgitárosunk, a másik két tagunk pedig az elektronikával és számítógéppel foglalkozik.

2) Mióta zenéltek együtt és hogyan találkoztatok?
A zenét a producer készíti, aki felhasználja a dobos és basszusgitáros mintáit, főként az új albumunkon az ULTRA-n.

3) Mi inspirál titeket, hogy zenét készítsetek?
A dolog, ami minket inspirál az a különféle vélemények és reakciók, valamint az, hogy tudjuk, amit mi csinálunk az valami egészen más, mint a megszokott.

4) Beszélgessünk az új trendekről. Úgy értem napjaink zenei irányzatairól, mint a moombahton vagy a dubstep őrület. Mit gondolsz erről?
A dubstep és moombahton király, de mi ragaszkodni fogunk a gyökereinkhez, ami az experimental/indie/funk/disco és electronic thrash.

5) Mit gondolsz, öt-tíz éven belül a DJ-k még használni fogják a CDket?
Igen, szerintem a CDket még használni fogják, kifejezetten azok a DJ-k, akik nem hajlandóak Serato-n zenélni. Mint példáúl Boys Noize vagy a hozzá hasonló Pioneer CDJ használók.

6) Ha jól tudom néhány új számod hamarosan az ULTRA/KillPOP Records-nál fog megjelenni. Mesélj erről.
Az ULTRA egy album, amit örűlt hangmintákból és a 70es évek ötleteiből meritkezve készítettünk. A hangmintákat a dobosunk és a basszusgitárosunk alkották. Gyakorlatilag ez az első igazi bepillantás a zenénkbe és az első hivatalos albumunk. KillPOP Records egy label, amely kiadja az albumunkat és támogatja a zenénket.

7) Hallgatva a számaidat, mint például az "Ultra Bear" vagy az " Electric Church", egy igazi 70es, 80as évek érzését kapod. Hogyan jellemeznéd az emberek számára a hangzásvilágodat?
Az "Ultra Bear" egy olyan szám, amiben a dobosunk és a basszusgitárosunk zenéjéből és kemény elektro hangokból alkottunk. Az "Electric Church" teljesmértékben a 70es évek által inspirált, köszönhetően az olyan előadóknak, mint Andy Gib, Jimi Hendrix, Arabesque és különösen Mr. OIZO, aki segítségével napjaink egyediségét érintheted meg.

8) Melyik az az alkotásod/remixed, amit a legjobbnak titulálnál? Más szóval, melyikre vagy a legbüszkébb?
Öszintén szólva, minden számot próbálunk úgy megalkotni, hogy elérje azt a maximális szintet, amit csak ki lehet belőle hozni. Így hát különböző formákban az összes munkánk a kedvencünk.

9) Kik lennének azok az előadók, akikkel szívesen dolgoznál együtt?
Előadók, akikkel szívesen együtt dolgoznék, természetesen MR. OIZO, SOULWAX, ERICK RINCON a 3ballmtyból, Noisia, Tim and Eric (mert szeretjük őket), Flying Lotus, SebastiAn (az EdBangerből), The Strokes, Arctic Monkeys, Boys Noize természetesen és végül, de nem utolsósorban Siriusmo.

10) Mi az első lépésed mikor úgy döntesz, hogy zenét készítesz?
Általában egy nagyon jó dob looppal kezdek, amit egy mikrofon segítségével a dobosunktól veszek fel, vagy egy remek hangmintával, amit a youtubeon találok vagy csak úgy.

11) Dolgoztok most valami újdonságon?
Mindig dolgozunk valami új dolgon és mindig új számokat készítünk. Minden egyes alkalommal próbáljuk áttörni a határokat.

12) PC-t vagy MAC-et használtok? És milyen szoftvereket preferáltok?
Mac-et használunk, szoftverek közül pedig a Reason 5-öt és az Ableton Live-ot.

13) Melyik a kedvelt felszerelésed, mint például a kedvenc billentyűsöd?
A kedvenc eszközöm egy mpd32 és egy apc40, amiket az élő szettjeinkben használunk.

14) Kérlek mesélj a jövőbeli terveidről/terveitekről?
A jövőben szeretnénk sok albumot kiadni, valamint olyan helyeken fellépni, mint a Coachella és Reading Fesztivál, ahol inkább a zenére és az előadóra fókuszálnak, a zúzás helyett.

15) Mit tanácsolnátok a jelenlegi DJ és elektronikus zenész generációnak?
A tanácsunk hmm... csak csináljátok azt amit szerettek, és ne kövessétek az éppen népszerű dolgokat. Például, ha szereted az elektrót, csináld azt. Ne készíts csak azért dubstep vagy moombahton számokat, mert mindenki más azt teszi.

16) Ha épp nem zenével foglalatoskodtok, akkor mivel töltitek az időt?
Ha éppen nem egy zenén dolgozunk, akkor általában gyakorlunk az élő fellépéseinkre vagy alszunk.

17) Mit gondoltok az "ECHO For PRESiDENT” projektről és magáról ECHO blogról?
Az ECHO egy rendkívül támogató blog, ami nyitott azokra az underground előadókra, akik egyediek.

18) Végezetül bármi, amit esetleg kifelejtettem volna az interjúból, vagy bármi amit az ECHO-n keresztül üzennétek a rajongóitoknak?
Biztos vagyok benne, hogy kevés rajongónk van, de ha azok vagytok, akkor hallgassátok meg az ULTRA-t, nagyon király. Az album hamarosan megjelenik a KillPOP Recordsnál, ez lesz a legjobb dolog ami az elektróval történt.

KroyClub "ECHO for PRESIDENT!" #20 mixtape

Tracklist.:
1. mmmatthias - lies (X-ettl remix)
2. KroyClub - Intro
3. KroyClub - Terrorist Attack
4. KroyClub - Burned out cynder (Ava Rose Remix)
5. KroyClub - Die Version 26
6. X-ettl - Sintetic
7. KroyClub - There is no escape
8. Boys Noize & Erol Alkan - Death suite (Dj mehdi edit)
9. KroyClub - New World Order
10. KroyClub - Burned Out Cynder
11. KroyClub - Brutal Falafel
12. X-ettl - Charlotte (KroyClub remix)
13 KroyClub - D.James
14. Darius - Dry French
15. Peace Treaty - Change (KroyClub Remix)
16. Boys Noize - jeffer (Para One Remix)

KroyClub on Facebook
KroyClub on Soundcloud
KroyClub on Twitter
KroyClub on Youtube
KroyClub on Myspace

0 megjegyzés: