péntek, június 17

Fesztiválkörkép 2011.



Nemsokára indul a fesztiválszezon (vagy már el is indult) úgyhogy gondoltam készítek egy összefoglalót az idei felhozatalról. Az írás természetesen teljesen szubjektív, főleg a külföldi előadókat helyeztem középpontba, a szokásos magyar fesztiválfellépőkről nem igazán fog szó esni. Kevesebb, mint 2 hét múlva indul az idei Volt Fesztivál (június 29.-július 2.), ami azt hiszem, hogy fellépők tekintetében az ország egyik legszínvonalasabb fesztiválja . A jegyek elővételben június 17.-ig voltak elérhetőek, június 18.-től a helyszínen lehet megvásárolni őket 25000 ft-os áron. Cserébe olyan neveket kap a résztvevő, mint a House of pain, Dub FX, Dj Fresh, Moby, Matrix & Futurebound, Paul Kalkbrenner, N-Type, Black Sun Empire, Sickboy, Dj Friction. A magyar frontról Savage, Chris.Su, Matt-U, DJ Madd, Akkezdet Phiai és Punnany Massif várható.

A július a Balaton Sound-dal kezdődik július 7.-10 között. Az elővételes bérlet még kapható június 24.-ig és 32900 ft-ba kerül, a helyszínen pedig 35000 ft a jegy. A Sziget után ez a legdrágább fesztivál, bár egyéb kiadások tekintetében lehet meg is előzi azt. A line-up felveszi a legtöbb nyugat-európai fesztivállal a versenyt többek között olyan fellépők várhatók, mint a Magnetic Man, Trolley Snatcha & Crazy D, Rusko, Eskmo, Dj Die, Dillinja, Dj Krush, Gui Borrato, Portishead, Ricardo Villalobos, Dj Food, Pearson Sound, Thievery Corporation, magyarok közül itt is látható lesz a Akkezdet és a Punnany, valamint a Hősök, Dj Frequent, Kool Kasko és Cadik.

A BSoundot az EFOTT követi, mely Szolnokon kerül megrendezésre július 12.-17. között. Amit akkor érdemes meglátogatni, ha szeretnétek látni a magyar előadók javát, a program viszont nem sok olyan előadót tartalmaz, akit bármelyik más itthoni feszten ne láthatnánk. A jegyek július 10.-ig 16900 ft-ért, utána viszont 18990 ft-ért kaphatóak.
Az idei Hegyalja Fesztivált július 13.-17. között tartják. Azoknak ajánljuk akik főként metálra vágynak, vagy szeretnének visszautazni 10 évet az időben. A többiek számára a Foreign Beggars és John B míg a magyar vonalról Jade, Savage, Ludmilla, Akkezdet, NKS, és Palotai lehet a látnivaló. A bérlet elővételben július 10.-ig 16800 ft, a diákbérlet 14900, a helyszínen 22000 ft illetve 16900 ft.

Július 20-24. között lesz a debreceni Campus Fesztivál. A fesztivál az egyik legolcsóbb a magyar fesztiválok között, bérlet július 8.-ig 11500, azt követően 12500, a Debreceni Egyetem hallgatóinak viszont mindössze 7500 ft (június 24.-ig). Az alacsony ár mellé kapunk pár színvonalas fellépőt úgy, mint Moving Fusion, Metrik, Parov Stelar. Magyarok közül Palotai, Hősök és Akkezdet, valamint a Dub Székház programjai lehetnek érdekesek.

Augusztus 10.-15.-ig tart az idei Sziget, amiről azt kell, hogy mondjam, hogy régóta nem volt ilyen erős line-up-ja ezáltal az idei fesztiválok közül ez lehet a legjobb. A jegyárak igen magasak a hazamenős bérlet 46000 míg az ottalvós 54000 ft. A fellépők között szerepel Kode9, Digital Mystikz, Dorian Concept, Gaslamp Killer, Hudson Mohawke, Crystal Castles, The Chemical Brothers, La Roux, Hadouken, Dizzee Rascal, Bloody Beetroots, Kid Cudi, Richie Hawtin, Trentemøller, Zombie Nation, Torqux & Twist, Deftones és még sokan mások.



Természetesen mindezek mellett még sok más kisebb fesztivál is lesz úgy mint a miskolci Gyár Fesztivál, a szegedi SZIN fesztivál és további 1-2 napos rendezvények, tehát mindenki találhat magának szimpatikus programot az idei nyár folyamán is.

0 megjegyzés: