szombat, október 2

ROBOTROCK on tour #1


Majdhogy nem egy évvel ezelőtt történt, mikor Humi barátom meghívott az első nagyobb szervezésű bulijára a Junoba. Igaz, az azóta rengeteg változáson átesett, mostanra felfüggesztett DiXXoH Boyz projekt tagjaként lépett a lejátszók elé. Nem akarok hazudni de be kell vallanom, hogy még a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna azt, hogy egy év elteltével az akkori 50-60 fős részvevői létszám eléri a majdnem ezer főt és akkora kereslet lesz erre a merőben más zenei kultúrára, hogy enyhe túlzással ugyan de verekedni kelljen a bejutásért.

A szeptemberi Noise Life Special közel 500 fős tömegével tökéletes előhangja volt a pénteki, Zene Világnapján Urban Noise-ék által megszervezett "ROBOTROCK on tour #1"-nek.
Olvasgatva a visszajelzéseket és személyes tapasztalataim szerint is egy nagyon jó partyn vehettünk részt, nem mondom, hogy sajnálhatja az aki kimaradt, mert voltak akik nem jutottak be és ezért nem tudtak részt venni ezen az eseményen. Viszont ezt be lehet tudni ennek a meglepetés szerű óriási érdeklődésnek is, ami egy kicsit váratlanul érte a szervezőket. Pár dolog már tervben van, csak hogy mindenki megnyugodjon és a következő bulikon gördülékenyen menjen a bejutás. Ezek még nem leszögezett dolgok csak tervek !
Ilyen például a "16+"-os korhatár, vagy a két bejárat/pénztár ami nemcsak azért szükséges, hogy gyorsabb legyen a bejutás, de azért is fontos, mert akinek van szalagja az vissza is tudjon jutni és ne kelljen átverekedni magát a tömegen újra. Szóba jöhet még a jegyelővétel, a létszám maximalizálása és esetleg egy nagyobb befogadóképességű hely bérlése. Hangsúlyoznom kell ezek még tervek.
Az esetleges kabát és táska elhagyást én nem emelném ki igazán, hiszen ez minden helyen előfordul ahol bulit tartanak, viszont akinek ilyen jellegű problémája lenne az telefonon vagy személyesen érdeklődjön a MAD-ben!
Ezeken kívül azt hiszem más negatívumot még ha akarnánk akkor sem találnánk, mert mind a fellépők és a szervezők 110%-osan oda tették magukat.

Humi 21 órától kezdődő filthy-electrós warm upjával kellemesen ráhangolt mindenkit a 23 órától kezdődő ROBOTROCK-ék által képviselt hallás útján terjedő mentális apokalipszisre. A négytagú "banda" tagjai óránkénti váltásban cserélgették egymást a legőrültebb muzsikákkal a tarsolyukban egészen hajnali 3-ig. Mikor is Venom maszkos, miskolci lokálpatriótánk ismét színre lépett és dupsteppes törtütemjeivel megadta a kegyelemdöfést mindenkinek, feltéve már akiben volt még hajnali 3kor valamicske energia. Zárás körülbelül fél 5 tájékára esett. Az egész este hangulatára egyáltalán nem volt panasz, mindenki tombolt, üvöltött, ugrált, sikítozott. A szerencsésebbek pózolhattak a dzsem.tk szemfüles stábjának (az általuk készült videót hamarosan megtekinthetitek).
Bár mérget vennék, hogy a Magyarországon mindenhol képviselt unalmas house vonal után sokaknak ez volt életükben az első húzósabb hangzású, igazi elektronikus zenei partyja, még ha lehet ehhez hasonló zenéket páran soha vagy csak alig hallottak. Ezért is örömtelibb az a tudat, hogy néhány ember fáradságos munkájának, szervezésének köszönhetően -és most emeljük ki ismét a fellépőket és a szervezőket- azon vannak, hogy ezt az alig ismert stílust, jövőbeli party sorozatokkal meghonosítsák Miskolcon és az ország bármely szegletében.

Addig is hangolódjatok a következő bulikra:




Dj Fresh - Gold Dust (Humi Recycled Tits & Clits Edit)


Kapcsolódó Linkek.:

-Urban Noise
-ROBOTROCK
-Humi
-Dzsem.tk

0 megjegyzés: