vasárnap, május 23

Így láttuk Mi: GTRONIC @ Dürer Kert 2010


Mike: Pár héttel ezelőtt Humi kollégám küldött egy facebook-os esemény meghívást mi szerint Gtronic Budapesten lesz. Rövid hezitálás után eldöntöttem magamban, hogy mindenképpen menni kell, ha már Greg megtisztel minket és Magyarországra látogat.
Humi: Amióta kiderült a "mester" fellépése, nem volt kétséges a kötelező jelenlétünk. Még a Miskolci Egyetemi Napok-at is megspóroltam, csak "A Party" összejöhessen.

Teltek múltak a napok szerveztük az utazást, a kis csapatot, míg az indulás napjára már csak hárman maradtunk, az egykori DiXXoH Boyz (Pista, Humi) és én (Mike). Kétszáz kilométert a hátunk mögött tudva fanatikus lelkünknek kicsit meglepő volt, hogy nem teltház fogadott a Dürer kert nagytermében. Mi még attól féltünk, már jegyet kell foglalnunk, ha egyáltalán be akarunk jutni. Másik meglepő momentum csak az volt, hogy az átlag életkort nézve 20 évesen idősnek éreztem magam (Humi csak röhögött párszor), de nem baj hadd szokja a fiatalság, mivel úgy is ők viszik előre ezt, a Magyarországon sajnos még elvontnak és undergroundnak titulált stílust. 11kor bementünk a nagyterembe, zajlott az előírt Line up: CREAK + STEREO KILLAZ+DATASCENT; PLASTICKIDS és ROBOTROCK. (RobotRock-ék jól tolták, aki előttük nyomta - szintén, csak kevesebb Flanger-t légyszi) Lassan elérkezett az idő mikor belga kedvencünk elkezdte a DJ pult mögött lemezes táskáját bogarászni, aztán rá is zendített. Eddig sem volt rossz a buli, mert tényleg minden fellépő ki tett magáért, nagyon finom elektro muzsikák pörögtek, viszont GTRONIC számunkra az alfa és az omega. Volt itt minden, a kötelező "My Money"-tól megkezdve a "Chop Chop"-on át, az "Iron Man"-ig bezárólag, minden egy helyen hallható volt. A műsor hangulatát STEREO KILLAZ MC-s beszólásai igazán változatossá varázsolták.
Humi: Említésre méltó még az a merészség, melyet egy szóval jellemeznék: DUBSTEP! Igen, bevállalták - még GTRONIC is - hogy a szett tetőpontján, lezúzzák az ingerküszöböd egy-két veretős törtütemmel, eszméletlen jól!

A záró akkord, a "SUCKER PUNCH" után Greg befejezte szettjét, de volt szerencsénk kicsit "odapofátlankodni" hozzá, mondani egy köszönömöt és egy autogramot kérni. (Aranyos volt a meglepettség az arcán, hogy "tőle?!", aztán pacsi, sajnos fotó nem készült.)
Mindent egybevéve azt leszámítva, hogy a parti miatt oda vissza 400 km-et utaztunk, közben vonatra várva a Keletiben padon aludtunk, nagyon megérte. Jó volt látni tombolni azt a sok embert erre a stílusra, még ha, ezért Budapestre is kell elmenni.
Remélem az erre a műfajra való keresletet más klubok és diszkók is támogatni fogják az ország minden szegletében. Ezúton is szeretném megköszönni a szervezőknek a nagyszerű hangulatot és a kilátásban lévő további bulikat.
(Ámen)




2 megjegyzés:

a robotrock csapat köszöni a dícséretet :)