péntek, január 22

Nem tudsz pengetni ??? Misa Digital Guitar !


Sziasztok !

Elöször is hadd kezdjem azzal ,hogy mostantól egy új topic nyílik a blogon "Tech Zone" néven, melynek célja olyan eszközök bemutatása amik valamilyen módon kötődnek a zenéhez, az egyszerű hétköznapi dolgoktól a bonyolult, luxus kütyükig bezárólag.

Most a nem hétköznapi kategória egyik darabját mutatnám be, manapság mindenki találkozik az érintőképernyő (touchscreen) valamilyen változatával pl. telefonok, váróteremben információs számitógépek képernyője stb. A technika fejlődésével új határok nyílnak meg a zenében is. Itt van például a világ első érintőképernyős gitárja, ahol a húrokat gombok és egy touchscreen váltotta fel. Az biztos, hogy itt nem kell sokat bajlódni azzal ha "pengetsz" ne rezegjen be a másik húr amit éppen nem is kellene megszólaltatni. A gyártó ezért is azokat az újonc zenészeket célozza meg vásárlói körének, akik valami halgathatót akarnak alkotni rövid időn belül úgy, hogy egy igazi (digitális)hangszeren tanulnak meg játszani, de ellentétben a tradicionális hangszerekkel szemben itt nincsenek olyan korlátok amik leküzdéséhez akár évek gyakorlása kell (pl húrok tökéletes lefogása, pengetés stb.).

Misa célja egy olyan egyszerű és konfortos eszköz kifejlesztése volt amit nagyon hatékonyan lehet használni akár kezdőnek, akár profiknak egyaránt.
Mivel ez egy digitális eszköz így természetesen a gitár egy MIDI kontroller is egyben, amit bármivel összeköthetsz ami képes MIDI jel feldolgozására.

Részletek:
- Linux kernel 2.6.31 (Gentoo)
- 24 bund
- Érintőképernyő
- Ethernet
- MIDI kimenet
- SSH szerver




Misa Digital Guitar hivatalos honlapja.


Üdv.: Mike Rulz!

0 megjegyzés: